OUCHSCREEN EN GUI SOFTWARE

Aansluiting T700 touchscreen

De bekabeling van een T700 scherm is heel eenvoudig.  Enerzijds wordt er een UTP kabel getrokken vanuit de electrische kast naar het scherm toe.  Anderzijds moet men dan in de kast de voeding, de telefoonlijn en het netwerk aansluiten aan de TPI08041 power interface.

1. UTP Kabel van de power interface in de electrische kast naar het scherm in de kamer.

UtpFromPowerInterfaceToT700SmallSize

2. Aansluitingen van de power interface : voeding, telefoonlijn en ethernet.

PowerInterfaceConnectionsSmall

 

Aansluiting touchscreens 15inch – … – 21inch

De Easyplus touchscreens worden verbonden via een UTP en een router aan de centrale.  Via standaard IP op poort 2024 krijgen de Touchscreens up to date informatie van de Easyplus domotica centrale.  Alle communicatie is dus puur ethernet of internet.  Dit maakt het ook mogelijk om een touchscreen te plaatsen op afstand.

TouchscreenVerbindingen-basic-smallsize

Aansluitingen :

  • Voeding voor touchscreen en touchscreen controller : 220 a 240 VAC
  • VGA kabel : 15 polig -> 15 polig voor het beeld
  • USB kabel of seriele kabel : voor de touch signalen.  USB wordt gebruikt indien de controller zich dicht bij het touchscreen bevind.  Voor langere afstanden, groter dan 2m wordt de seriele kabel gebruikt. Als seriele kabel kan men een standaard alarmkabel gebruiken.  Er zijn maar drie draden nodig (gnd, RxD en TxD) Max. 15m
    Verbindingen van de seriele kabel :  pin2àpin2,  pin3àpin3,  pin5àpin5
  • UTP kabel : standaard ethernet kabel voor de netwerk verbinding

 

Bediening van op TV

Bediening van op TV kan men gaan doen door een touchscreen controller aan te sluiten op de VGA ingang van de TV.  Voor de aansturing wordt dan gebruik gemaakt van een draadloze muis op RF.  De mogelijkheden zijn dan dezelfde als op de touchscreens.

TVBediening366x159