IP-concept

IP-concept

De Easyplus domotica centrale maakt gebruik van het standaard internet protocol.  Dit heeft als voordeel dat het systeem van overal toegankelijk is, zowel voor de installateur als voor de gebruiker.  Het volstaat om de Easyplus centrale via een UTP kabel te koppelen aan een router om ze van overal toegankelijk te maken.(zie figuur hier
onder).

De Easyplus centrale heeft een eigen IP adres en ook een paswoord om toegang te krijgen. Het IP adres en het paswoord kan men wijzigen bij de Easyplus centrale instellingen in de Easylink software. Via het IP adres kan men dan toegang verkrijgen tot de centrale. Dit gebeurt via 3 poorten voor drie verschillende doeleinden.

POORT 2050 : dit is de toegang voor de Easylink software. Via deze weg kan men de Easyplus domotica centrale volledig gaan configureren en testen. Slechts 1 gebruiker kan inloggen tegelijkertijd. Opmerking : als je de centrale wilt gaan beheren van op afstand dan moet je deze poort 2050 open zetten in de router.

POORT 2024 : dit is de communicatie toegang voor alle visualisatie programma’s. Programma’s voor op PC, Touchscreens, PDA’s, smartphones… Het protocol voor het aanmaken van visualisaties en bedieningen is volledig open source. Er is gratis een volledige beschrijving verkrijgbaar bij Apex systems Int. en is volledig volgens standard IP, dus bruikbaar in practisch elke programmeertaal. Wil je dus bedienen van op afstand dan moet ook deze poort open gezet worden in de router.

POORT 80 : dit is de toegang tot de ingebouwde webserver. Het Easyplus systeem beschikt over een ingebouwde website die vooral voor testdoeleinden gebruikt kan worden. Wil je de webserver gebruiken van op afstand dan moet ook deze poort open gezet worden in de router.