Temperatuur

Temperatuur

Algemeen

De integratie van temperatuur in Easyplus gebeurt enerzijds door het plaatsen van Easyplus temperatuursensoren in de verschillende ruimtes en anderzijds door relais in de Easylink software aan te duiden als “Heating Valve” of “Heating Pump”. In de Easylink software kunnen temperatuurprofielen worden opgemaakt waarbij per ruimte wordt bepaald welke temperatuur er op welk tijdstip moet zijn.

 

Hardware aansluitingen

Wat ?
Om temperatuur te regelen in een ruimte hebben we een drietal zaken nodig :

  1. Een temperatuur sensor die informatie geeft aan het Easyplus systeem over de temperatuur in de ruimte.
  2. Een circulatie pomp om ervoor te zorgen dat het warm water rond gestuurd wordt in de verschillende circuits van de woning.  Meestal is deze pomp ingebouwd in de verwarmingsketel zelf.
  3. Per zone is er een klep nodig die het warme water door laat of niet, afhankelijk als er moet verwarmd worden in de ruimte of niet.Lees meer: Hardware aansluitingen

 

Software instellingen

Via temperatuur profielen kan de Easyplus centrale ervoor zorgen dat er altijd de juiste temperatuur is per ruimte. In de figuur hieronder vind je een voorbeeld hiervan.

temperatureProfile400x160

Lees meer: Software instellingen

 

Energiebesparing

Om besparingen te doen kan men deur- en raamcontacten aanduiden als “Energy saving”.  Wanneer het raamcontact wordt geopend, stopt de werking van de verwarming en ook de air-conditioning.  Wanneer het raam dan terug dicht gedaan wordt, schakelt de Easyplus centrale terug naar het gewenste temperatuurprofiel. Zo wordt er nooit gestookt of afgekoeld met ramen en deuren open.  Dit werkt heel besparend !!!